Als kind wilde ik al kok worden, het mocht toen niet zo zijn maar koken ben ik altijd blijven doen. Op mijn 18 ben ik gaan werken in restaurants als ober kelner en kwam vaak in de keuken waar ik van de chef veel leerde. na een paar jaar in een Italiaans restaurant gewerkt te hebben en daar wat van de Italiaanse keuken geleert te hebben. heb ik thuis en voor mijn familie gekookt. pas na mijn scheiding kwam ik in aanraking met
biologisch eten en was snel verknocht, mijn toenmalige vriendin was vegetariër geen alcohol en geen suiker. ik kan je zeggen dat was een hele omschakeling. maar goed in tussen kook ik al ruim meer dan 25 jaar biologisch vegetarisch.
Het liefst gebruik ik streek producten van biologische telers uit de beurt, zo als producten van tuinderij de Esch of tuinderij de Guit.
of ik bestel ze bij Udea in Veghel.
ik kook intussen al weer 20 jaar bij Peter Houtman bij zijn mannen groepen.
Mijn manier van koken is als volgt: ik stem me af op de groep, vraag wat ze lusten en wat niet, doen mijn inkopen en kijk wat er op dat moment te koop is en waar mijn energie naar uit gaat. ik ga aan de slag en weet niet wat er uit komt, ik kook geheel intuïtief, en het resultaat is altijd lekker voldoende en bourgondisch.
mijn kleuren zijn als een schilderij.
Als u denk deze kok wil ik voor mijn feest hebben dan neemt u contact met me op en we kijken wat we voor elkaar kunnen beteken. Ben Acket.